Saopštenja za javnost

Otvorene prijave za međunarodnu antikorupcijsku jesenju školu

26.7.2024

Škola borbe protiv korupcije 2024. otvorena je i za zainteresovane osobe ciljne grupe iz Bosne i Hercegovine

U organizaciji Međunarodne antikorupcijske akademije i Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC), a uz finansijsku podršku Republike Austrije, od 23 do 27. septembra 2024. godine bit će organizovana petodnevna online međunarodna antikorupcijska jesenja škola za studente i mlade.

Učešće u obuci je besplatno, a rok za prijavu je 16. august 2024. godine. Učesnici moraju pripadati dobnoj skupini od 18 do 29 godina i pokazati interes za teme borbe protiv korupcije i integriteta.

Cilj jesenje škole je da pruži priliku studentima i mladim da izgrade etičke vještine i način razmišljanja te da podignu svijest o vrijednostima i načelima integriteta, etike i borbe protiv korupcije.

Više informacija i link za prijavu na online međunarodnu jesenju školu borbe protiv korupcije 2024.  koja je otvorena i za zainteresirane osobe ciljne grupe iz Bosne i Hercegovine:

 https://www.iaca.int/iaca-programmes/open-trainings/autumn-school.html 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću