Saopštenja za javnost

Podrška APIK-a: Sa radom počeo Ured za borbu protiv korupcije USK

23.10.2023

Direktor Kondžić je istakao kako će APIK, kao i do sad, nastaviti pružati podršku svim tijelima za borbu protiv korupcije u cijeloj BiH ali i intenzivirati aktivnosti iz svoje nadležnosti u oblasti koordinacije borbe protiv kourpcije

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Elvis Kondžić prisustvovao je danas svečanosti povodom zvaničnog početka rada Ureda za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona.

Kondžić je istakao kako će APIK, kao i do sad, nastaviti pružati podršku svim tijelima za borbu protiv korupcije u cijeloj BiH ali i intenzivirati aktivnosti iz svoje nadležnosti u oblasti koordinacije borbe protiv kourpcije.

Na svečanosti upriličenoj povodom početka rada Ureda za borbu protiv korupcije USK obratili su se vršilac dužnosti sekretara Ureda Adela Tabaković, američki ambasador Michael Murphy, premijer USK Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine ovog kantona Jasmin Musić.

Događaju su prisustvovali i predstavnici međunarodnih organizacija, kao i brojne druge zvanice.

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću