Saopštenja za javnost

Sveučilište u Mostaru i Agencija za prevenciju korupcije potpisali memorandum o razumijevanju i saradnji

19.7.2023

Rektor Tomić i direktor Kondžić potpisali su memorandum vođeni željom, ali i potrebom za uspostavljanje međusobne saradnje u području znanosti, obrazovanja i struke, u oblasti sprečavanja korupcije u BiH

Sveučilište u Mostaru i Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine (APIK) potpisali su Memorandum o razumijevanju i o znanstvenoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i direktor Agencije Elvis Kondžić.

Rektor Tomić i direktor Kondžić potpisali su memorandum vođeni željom, ali i potrebom za uspostavljanje međusobne saradnje u području znanosti, obrazovanja i struke, u oblasti sprečavanja korupcije u BiH, spremni na učinkovitu saradnju koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja, potvrđujući zajedničko zalaganje  i  interes  za  unapređivanjem  saradnje, uzimajući u obzir značaj unapređenja komunikacije i koordinacije aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti o štetnosti korupcije.

 Sveučilište i Agencija sarađivat će u područjima zajedničke organizacije znanstveno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija,  seminara,  radionica  iz  oblasti  prevencije  korupcije  i koordinacije  borbe protiv korupcije, razmjene stručnih i znanstvenih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature te drugih stručnih materijala, resursa i usluga te će raditi na zajedničkim istraživačkim projektima.

Osim toga, saradnja će se ogledati u razmjeni akademskog  i stručnog  kadra  kako pri redovnim  tako i u posebnim edukativnim procesima, izradi programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra te proučavanjima problema od zajedničkog interesa.




Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću