Saopštenja za javnost

Predstavnici APIK-a učestvovali u edukaciji zaposlenih u pravosuđu

14.4.2023

Ovo je bila prilika da se ukaže na značaj etičkih principa i važnost zaštite integriteta pravosuđa ali i predstave temelji postupanja bez predrasuda uključujući političku neutralnost i zabranu diskriminacije

U organizaciji USAID projekta „Pravosuđe protiv korupcije u Bosni i Hercegovini“ na temu etike, integriteta i sukoba interesa, u Mostaru je 30. i 31. marta 2023. godine, održana obuka zaposlenih u sudovima i tužilaštavima BiH.

 Predavači na obuci bili su i predstavnici Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) koji su u svom izlaganju ukazali su na značaj planova integriteta, posebno kada je riječ o etičkim principima u pravosuđu, ali i oblasti procjene rizika od korupcije u propisima.

 Ovo je bila prilika da se prisutnima ukaže na značaj etičkih principa i važnost zaštite integriteta pravosuđa, prezentira oblast koja se odnosi na stručno i učinkovito obavljanje službenih dužnosti, ali i predstave temelji postupanja bez predrasuda uključujući političku neutralnost i zabranu diskriminacije. 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću