Saopštenja za javnost

Sastanak APIK-a i CCI-a: Civilni sektor nezaobilazan u borbi protiv korupcije

24.11.2022

Na sastanku rukovodstva APIK-a sa predstavnicima CCI-a posebno je potcrtana važnost civilnog sektora, nevladinih organizacija i građana u procesu prevenciji korupcije u BiH

Predstavnici nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI) Jasmila Pašić i Mahir Poljić posjetili su danas Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK).

 Tom prilikom sastali su se sa direktorom Agencije Elvisom Kondžićem i zamjenicom direktora Damirkom Mioč, sa kojima su razgovarali o aktivnostima koje provode u BiH i regionu.

 Poseban fokus, kako su naveli, CCI posvećuje borbi protiv korupcije u zdravstvu, depolitizaciji javnih preduzeća,te revizorskim izvještajima, posebno na lokalnim nivoima gdje ne postoji procedura u vezi sa ovim pitanjem.

 Na sastanku je istaknuta potreba za što skorijim usvajanjem Strategije za borbu protiv korupcije 2022-2024. godine kao krovnim i izuzetno važnim dokumentom za borbu protiv korupcije u BiH. Također, dogovorena je snažna buduća saradnja APIK-a i CCI te naglašena važnost civilnog sektora, nevladinih organizacija i građana u procesu prevenciji korupcije u BiH.

 

 

 

 

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću