Saopštenja za javnost

Saradnja APIK-a s Državnom komisijom za sprečavanje korupcije Sjeverne Makedonije

8.11.2022

Na sastanku rukovodstva Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine i Državne komisije za sprečavanje korupcije Sjeverne Makedonije dogovoreno je potpisivanje sporazuma o saradnji

Rukovodstvo Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH (APIK), predvođeno direktorom Elvisom Kondžićem i zamjenicom direktora Damirkom Mioč, sastalo se danas, u Skoplju, sa predstavnicima Državne komisije za sprečavanje korupcije Sjeverne Makedonije.

 Na inicijativu rukovodstva APIK-a dogovoreno je potpisivanje sporazuma o saradnji u kojem će se definisati buduće jačanje bilateralne saradnje i međusobna podrška ove dvije institucije u okviru regionalnih i multilateralnih aktivnosti.

 Na veoma konstruktivnom radnom sastanku razgovarano je o iskustvima i neophodnim aktivnostima s ciljem poboljšanja zaštite zviždača i jačanja svijesti o prevenciji korupcije u društvu. Pored toga, bilo je govora i o potrebi za snažnijom saradnjom sa nevladinim sektorom, kao i o ulozi državnih tijela za borbu protiv korupcije u procesu iniciranja i usvajanja zakonske regulative koja se odnosi na lobiranje.

 Rukovodstvo APIK-a u Sjevernoj Makedoniji boravi na poziv i u organizaciji Francuske ambasade u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja antikorupcijskog seminara o temi „Prevencija i suzbijanje korupcije, perspektive Francuske i Jugoistočne Europe“.

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću