Tenderi i konkursi

Javni oglas za popunjavanje radnih mjesta

21.6.2016

Na osnovu  člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj: 26/04, 7/05, 48/05 , 60/10 i 32/13.) i člana 27. Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (broj 05-02-3-488-1/15 od 20.08.2015.godine) i Odluke o potrebi prijema zaposlenika u Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (broj: 05-50-47-1/14 od 20.06.2016. godine), Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije  r a s p i s u j e 

 

J A V N I   O G L A S

za prijem zaposlenika u

Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije

 

  

1/01 Tehnički sekretar direktora i zamjenika direktora

 

ODJELJENJE ZA PODRŠKU

 

1/01 Tehnički sekretar direktora i zamjenika direktora

 

Opis radnih zadataka: Obavlja administrativne i druge poslove u vezi s ostvarenjem funkcije direktora i zamjenika direktora Agencije, vrši prijem, kompletiranje, razvrstavanje, slanje na zavođenje i arhiviranje materijala koji su upućeni direktoru i zamjenicima direktora Agencije, osigurava tehničke i druge uslove vezane za pripremu i održavanje sastanaka direktora i zamjenika direktora Agencije, vrši najavu stranaka, prima i šalje telefonske poruke za potrebe direktora i zamjenika direktora, obavlja i druge slične poslove po nalogu direktora, odnosno zamjenika direktora, kojem podnosi izvještaj o radu.

 

Uslovi: Pored opštih uslova propisanih članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (navršenih 18 godina, državljanstvo BiH, da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem, da nije obuhvaćen članom IX. stav 1. Ustava BiH, da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se kandidat prijavio), kandidati za navedeno radno mjesto trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove:

- srednja stručna sprema (IV stepen)

- najmanje godinu dana rada u struci ,

- položen stručni-upravni ispit,

- poznavanje rada na računaru,

-poznavanje engleskog jezika.

 

Broj izvršilaca: jedan (1)

Status: zaposlenik

Mjesto rada:Istočno Sarajevo

 

 

 

Napomena za sve kandidate:

-Procedura izbora kandidata i prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa odredbama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

-Svi kandidati koji se blagovremeno prijave i koji ispunjavaju uslove iz javnog oglasa, podliježu proceduri provjere osposobljenosti za obavljanje poslova radnog mjesta za koje su se prijavili (testiranje), koju sprovodi Komisija za provođenje javnog oglasa.

-O mjestu i datumu testiranja kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

-Kandidat koji kao zaposlenik bude primljen u Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije zasnovat će radni odnos na neodređeno vrijeme.

- Odluku o izboru kandidata po ovom raspisanom javnom oglasu donosi direktor Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, na osnovu prijedloga Komisije za izbor koja će razmotriti sve pristigle prijave i utvrditi redoslijed kandidata u skladu sa uslovima javnog oglasa i pokazanim znanjem kandidata iz oblasti za koju se prima (stručno testiranje).

-  Kandidat koji bude izabran, dužan je prije potpisivanja ugovora o radu donijeti uvjerenje da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta koje se oglašava (ljekarsko uvjerenje), te potpisati izjave o ispunjavanju opštih i posebnih uslova oglasa za koje nije dužan podnijeti dokaze uz prijavu na oglas.

- Zaposlenik se prima uz obavezan probni rad od 6 (šest) mjeseci.

 

Potrebni dokumenti: Uz prijavu koja treba sadržavati kratku biografiju i lične podatke (uz obavezne podatke za kontakt), kandidati trebaju dostaviti i originale ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

1.      svjedočanstva – diplome o stečenoj stručnoj spremi traženoj ovim javnim oglasom;

2.      uvjerenja o državljanstvu ( ne starije od šest mjeseci);

3.      rodni list;

4.      izjava kandidata da se na njega ne odnosi član IX stav 1. Ustava BiH ( ovjerenu od nadležnog općinskog organa);

5.      potvrde ili uvjerenja kao dokaz o traženom radnom iskustvu ;

6.      dokaz o poznavanju rada na računaru ,

7.      dokaz o poznavanju engleskog jezika,

8.      uvjerenja o položenom stručnom upravnom ispitu , (kandidat koju u vrijeme prijema u radni odnos nema položen stručni upravni ispit, dužan je taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa).

 

Sve tražene dokumente treba dostaviti najkasnije do  30.06.2016. godine, putem pošte preporučeno na adresu:

 

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije

“Javni oglas za prijem zaposlenika u Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije "

(za Komisiju za izbor zaposlenika)

Dabrobosanska 26-28,

71 123 Istočno Sarajevo

 

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uvjete oglasa, neće se uzimati u razmatranje.