Саопштења за јавност

АПИК и УНДП јачају капацитете институција БиХ у борби против корупције

26.4.2016

Циљ тренинга је ојачати капацитете одабраних институција за извршење њихових задатака који се односе на супротстављање неетичком и коруптивном понашању

Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције (АПИК) и Развојни програм Уједињених нација (УНДП) од 26. до 28. априла 2016. године организовали су интерактивни тренинг “Јачање капацитета кључних институција Босне и Херцеговине у борби против корупције”. 

Догађај је организован у оквиру УНДП пројекта „Подршка институцијама у Босни и Херцеговини у борби против корупције“, којег је финансијски подржала Норвешка амбасада.

Тренингу су присуствовали службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), Граничне полиције, Дирекције за координацију полицијских тијела, Агенције за јавне набавке БиХ, Канцеларије за разматрање жалби БиХ и Министарства безбједности БиХ.

Циљ тренинга је ојачати капацитете одабраних институција за извршење задатака који се односе на супротстављање неетичком и коруптивном понашању.

Поред едукативног карактера тренинга, који је омогућио унапређење знања учесника, тренингом су представљени и релевантни антикорупцијски алати чија ће примјена осигурати могућност антикорупцијског дјеловања у свакој од институција.

Очекује се да институције и њихови запослени прихвате добре праксе и примијене антикорупцијске алате, у складу са стратешким опредјељењима Босне и Херцеговине у борби против корупције.


Образац и упутство за пријаву


Пронађите одговоре и савјете на учестала питања и проблеме везане за корупцију у БиХ
Питања и одговори Примједбе и сугестије
Ваш допринос борби против корупције је изузетно битан. Пошаљите нам своје примједбе и сугестије и учествујте у борби против корупције у БиХ.